Stories by Kine

Historien begynner i Italia. Forelskelsen i en klassisk look, god smak og nedtonet eleganse, eller kort sagt, alt det italienere kan utenat, ar alt sammen viktige kilder til inspirasjon for oss. Vi lever for tanken om ting laget for hånd av dyktige mennesker, i materialer av høy kvalitet med en klassisk touch, vil vare over tid. Med ønsket om å utvikle klær med enkelte egenskaper vi faktisk syntes det var vanskelig å finne på markedet, bestemte vi oss for å designe våre egne modeller av tidløse basic produkter. Vårt mål er å levere klær og tilbehør på kryss og tvers av tid og anledning, men alltid koblet opp mot en basic chic måte å kle seg på.

Vi bryr oss lite om trender og mote, vi bryr oss heller om det vi liker og det vi faktisk vil ha. Vi elsker komfortable klær, men vi ønsker samtidig at det skal være litt elegant og chic. Og mest av alt, vil vi at produktene skal vare lenge. Italia er det opplagte sted for å gjøre våre drømmer virkelige. Med lokal kjennskap til både landet og språket, føles Italia litt som vårt andre hjem.

Vi fyller hyllene i prinsippet to ganger i året med nye varer og re-bestiller gjerne et par ganger i løpet av sesongene. Selv om vi liker å si at vi lager klær for kropper slik kropper er, så spesiallaget vi til de som ikke passer inn i de 8 størrelsene vi til enhver tid byr på. Å kunne levere så tett opp mot skreddersøm er én av de store gledene ved å være liten, og samarbeide med mindre fabrikker og håndverksbedrifter i Italia.

Kine Haugen er grunnlegger og eier av Stories by Kine. Hun er utdannet interiør designer fra Firenze i 1992. Hennes reise har alltid handlet om stil og god smak. Å blande nytt og gammelt i fin harmoni samtidig som hun alltid sørger for at ting ikke ser for planlagt ut. Det skal gjerne være noe som får ting til å snuble litt. Ingenting av det Kine driver med skal se for perfekt eller for regissert ut. Hun liker at ting bare blir til, mer av tilfeldigheter enn av planlegging. Hun er en fri sjel som tillater seg å følge hjertet mer enn regler.

Kine er født norsk men er italiensk i hjertet. Det var to ting som ledet henne inn i klesbransjen: det første var at hun ønsket seg en yndlingsskjorte, men fant ikke en hun var fornøyd med. Det andre var irritasjonen over at hvis hun først fant noe hun elsket, opplevde hun at det var byttet ut med noe annet året etter. Bår hun liker noe, vil hun ha mer av det samme. Etter å ha levert egen designede skjorter noen år nå, erkjenner hun at det er mange som henne.