Vedlikehold av produkter

Vi håper du hver dag vil glede deg over produktene fra oss, de er skapt for å brukes og ikke bare være til pynt. Det meste av vårt sortiment er håndlaget og i naturmaterialer av høy kvalitet. Ved riktig vedlikehold vil produktene bare bli finere over tid. Avhengig av materialtype og overflate kreves ulikt stell. Følg alltid vaskeanvisning dersom varen er merket med det.

Alpakka
Rens og jevnlig lufting.

Bomull
Alle våre håndklær og badematter kan vaskes på 60 grader i vaskemaskin.

Cashmere
Rens og jevnlig lufting.

Glass
Drikkeglass: alle våre drikkeglass kan vaskes i oppvaskmaskin.
Guax lykter og vaser: Håndvask med mild såpe.

Horn/Ben
Håndvask i lunket vann, med mild naturlig såpe.

Innleggsputer
Våre innleggsputer fra Norsk Dun er fylt med 4-6 cm lange rene, hele og spenstige andefjær. Fjærene er ikke knust eller malt og tilfredstiller kravene til Klasse I etter den europeiske renhetsstandard. Puter som er i daglig bruk bør luftes og ristes jevnlig for å beholde sitt utseende.

Jellycat
Alle Jellycat produkter er testet etter European Safety Standard (EN71 1,2 &3). Alle produktene har en «Safety & Care» tag.

Kjeramikk
Boller og fat fra Rina Menardi, anbefaler vi håndvask med mild såpe.

Kurver
Tørk av med en lett fuktig klut.

Lin
Våre linprodukter er laget av høykvalitets fibre. De har ulik «look» og for å beholde dette utseende bør de behandles ulikt. For å beholde lin hvit ikke bruk blekemidler, men tørk i direkte sollys.

Vasket lin «rynkete»
Gamle metoder er brukt for å få dette utseende, ønsker du å beholde det anbefaler vi at linen vaskes med en naturlig eller mild såpe, max 40 grader. Lufttørkes. Ingen grunn til å stryke, da mister den sitt rynkete utseende.

Vanlig lin
Vaskes med naturlig eller mild såpe, max 40 grader. Lufttørkes. Strykes med damp, mens linen ennå er fuktig.

Naturlig Pels
Jevnlig lufting ute, i kald luft om mulig.

Skinn
Tørk av med lett fuktig klut, ikke såpe. Skinnrens om nødvendig.

Sølv
Tørkes med tørr klut. Alle produkter er satt inn med et beskyttende belegg slik at pussing ikke skal være nødvendig. Over tid kan dette belegget forsvinne, da må produktet pusses med en sølvklut el.l.

Tre
Tørkes over med lett fuktig klut, bruk naturlig eller mild såpe.

Ull
Rens og jevnlig lufting.